Varför skaffar man barn när man inte vill ta hand om dem?

Hur tänker alla dessa mammor som är föräldralediga och är hemma med sitt yngsta barn samtidigt som ett äldre syskon, ofta bara ett eller två år gammalt, måste gå i förskola fast det inte vill det? Att som förälder dessutom inte tillåta det lilla barnet som går i förskola att få sova där för att det då inte kommer i säng i tid på kvällen gör det hela ännu mer obegripligt. Att sedan bära sitt jättetrötta barn hem för att det inte skall somna i vagnen på vägen hem och sedan säkerligen hålla det vaket i 3 - 4 timmar till låter för mig som snudd på barnplågeri. 

Är det ett så stort problem om barnet inte kommer i säng i tid när man själv ändå är hemma och varför kan inte barnet få vara hemma hos sin mamma när det vill det?

Det är nog väldigt svårt för en ett- eller tvååring att förstå varför den måste vara i förskolan när dess mamma är hemma med ett yngre syskon. Föräldraskap är ett arbete som kräver tid och engagemang, men i dag verkar många föräldrar vara väldigt bekväma av sig och vilja ta hand om sina barn så lite som möjligt.